Årsredovisning

Aktiebolaget trav och galopp

2016

Bildspel ATG 2015
ATG 2016 Bildspel.

2016 – ett rekordår på många sätt

Nya produkter. Ny hållbarhetsstrategi. Den högsta omsättningen i bolagets historia, högsta TV-tittarsiffrorna och rekordomsättning på Elitloppet.
År 2016 var ett starkt år på många sätt.

Lansering av två nya produkter

I februari lanserades det nya tilläggspelet V75 Boost. Möjligheten att vinna upp till 100 gånger vinsten gör ett av landets mest spännande och uppskattande spel V75 ännu mer spännande och verkar uppskattas av både nya och befintliga kunder. Redan första helgen med Boost kammade en kvinna från Krylbo hem nästan 400 000 kronor på sitt andelsspel istället för 4 000 kronor.

Under hösten lanserades årets andra spelnyhet: Top 7. Top 7 går ut på att pricka in de sju främst placerade hästarna i ett travlopp, i rätt ordningsföljd. Top 7 ska vara spelet som har extra allt och förväntas generera bra inkomster till sporten.

Under året har också Harry Boy gjort entré i Pressbyrån och 7-eleven. Nu går det att spela på Harry Boy i samtliga Pressbyråns och 7-elevens cirka 500 butiker runt om i landet.

ATG prisat för ”Tillsammans”

Under hösten fick ATG pris i utnämningen ”Horse Racing and Betting Innovation Awards” under EPMA-mötet i Paris. Priset gick till Tillsammans-tjänsten – där du spelar tillsammans med andra på nätet. Sammanlagt 22 bidrag från 13 länder hade skickats in till premiäråret av tävlingen som syftar till att stimulera och sprida bra innovationer inom hästsport och hästspel. Fyra bidrag presenterades inför juryn och publiken. Förutom ATG var franska PMU, Norsk Rikstoto och PGI (Isle of Man) bland finalisterna.

Winter Burst tog marknaden med storm

Winter Burst innebar en hel vecka med V75-tävlingar i mellandagarna som avslutades med V75 Winter Burst Grand Final på nyårsafton med en multijackpot. Och vilken succé det blev. Omsättningen under veckan överträffade förväntningarna och kröntes med att på årets sista dag levererade årets högsta V75-omsättning. Satsningen var ett steg i riktningen att erbjuda Sveriges mes engagerande mötesplats för spel.

Nytt svenskt spelrekord under Elitloppet

Elitloppet 2016 lockade hela 53 000 besökare till Solvalla. Och över en halv miljon tv-tittare. Spelmässigt blev det ett nytt svenskt rekord: 313 miljoner kronor. Aldrig tidigare har engagemanget varit större. Nuncio med Örjan Kihlström i sulkyn travade hem finalen i Elitloppet på rekordtiden 1.09,2 – den snabbaste finalen någonsin.

ATG Live-appen erbjuder alla att smidigt följa alla livesändningar, oavsett vilken plattform som används. Appen är en naturlig förlängning av atg.se och ett perfekt komplement för den som vill ha snabb tillgång de populäraste funktionerna på sajten.

Milstolpar i ATGs historia

 • 1974

  1 januari grundas ATG med Gert Lindberg som vd. Premiär för det nya riksspelet V65 som går att lämna in på Posten över hela landet. ATG omsätter 878 miljoner kronor och har vid årets utgång 13 centralt anställda.

 • 1979

  Det första Olympiatravet körs.

 • 1987

  ATG börjar starta upp egna online-ombud och Dagens Dubbel har premiär.

 • 1993

  Premiär för V75, Jackpot och Harry Boy.

 • 1998

  Första internetspelet registreras på ATGs första sajt Interbet.

 • 2000

  Dotterbolaget Kanal 75 startas.

 • 2010

  Högsta vinsten hittills på trav i Sverige. En spelare tar hem 67 312 633 kronor när V75 avgörs på Axevalla den 27 februari.

 • 2013

  ATGs manifest jobbas fram, presenteras och antas. Hans Skarplöth ny vd för ATG.

 • 2014

  ATG fyller 40 år, omsätter 12,2 miljarder kronor och har 224 anställda (i moderbolaget).

 • 2015

  ATG lanserar nya ATG.se.
  Virtuell Racing (VR) – spel på virtuella hästar lanseras under hösten.

 • 2016

  Lansering av nya produkterna V75 Boost och Top 7.
  Högsta omsättningen i bolagets historia.